ROT-avdrag

ROT-avdraget innebär att du som privatkund är berättigad till 50% skattereduktion på arbetskostnad om du anlitar hantverkare för renovering, om- eller tillbyggnad. Kravet på vilket arbete som räknas som ROT-arbeten har fastställts av Skatteverket.

Skatteverket har samlat de vanligaste frågorna kring ROT-avdraget på deras website.
Klicka här för att läsa mer på Skatteverkets sidor.

Utdrag från Skatteverkets information "Från och med den 1 juli 2009 får privatpersoner som anlitar någon som utför husarbete skattereduktion genom fakturamodellen. Husarbete är ett gemensamt namn för hushållsarbete och ROT-arbete ( ROT = reparation och underhåll, ombyggnad och tillbyggnad ). Man kan få upp till 50 000 kronor i skattereduktion för husarbete per person och år, men aldrig mer än man ska betala i slutlig skatt efter att pensionsavgift, begravningsavgift och kyrkoavgift dragits av." (text från Skatteverkets information)
Reglerna kan ändras, kontakta oss gärna så berättar vi mer!


Hur går det till?


Det finns olika modeller för hur man kan begära skattereduktion enligt ROT. Vi använder normalt sett det som Skatteverket kallar 'Fakturamodellen' vilket innebär att du som köper husarbeten bara betalar halva arbetskostnaden inklusive moms. Du får alltså den preliminära skattereduktionen direkt.


Har jag rätt till ROT-avdrag?


Kontakta oss så kan vi hjälpa till att reda ut om du har rätt till ROT-avdrag.